Home Page
RegistrerenZoekenFAQGebruikerslijstGebruikersgroepenInloggen
VN stopt vluchten met hulp door regime Myanmar

 
Reageren    Daily Fun Forumindex » Nieuws, roddels en discussie Vorige onderwerp
Volgende onderwerp
VN stopt vluchten met hulp door regime Myanmar
Auteur Bericht
jupi-team
Tettezot


Geregistreerd op: 08 Jul 2007
Berichten: 4000

Bericht VN stopt vluchten met hulp door regime Myanmar Reageren met citaat
Hulporganisaties willen de goederen enkel aan hun medewerkers geven
De Verenigde Naties hebben de vluchten met hulpgoederen voor de slachtoffers van de cycloon Nargis in Myanmar, het vroegere Birma, stopgezet. De laatste levering van 38 ton hulpgoederen is op de luchthaven van Rangoon geconfisqueerd en kan niet verdeeld worden onder de getroffen bevolking.

Vluchten opgeschort
"We zijn in gesprek met de Birmaanse regering en hopen dat de dialoog een positieve oplossing tot gevolg heeft", zei Brenda Barton, de woordvoerster van het het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de VN. Misschien zijn de goederen enkel om technische redenen in beslag genomen, zegt ze.

"De voedingsmiddelen liggen in een opslagplaats, ze zijn niet met vrachtwagens onderweg naar de bevolking die de hulpgoederen nodig heeft", zegt Paul Risley van WFP. "We hebben geen andere keuze dan de geplande vluchten af te zeggen, tot het voedsel wordt vrijgegeven." De acht vluchten die voor vandaag op de agenda staan, gaan voorlopig niet door. Het is wel niet uitgesloten dat de luchtbrug met hulpgoederen tijdens het weekend opnieuw wordt opgestart.

Geen toegang
Ondertussen blijft de militaire junta, ondanks de honderdduizenden slachtoffers, weigeren om buitenlanders en hulporganisaties toegang tot het land te verlenen. De militaire autoriteiten willen de hulpgoederen wel ontvangen op de luchthaven van de economische hoofdstad Rangoon, maar dat is niet naar de zin van veel organisaties. "We staan erop dat we het materiaal enkel in handen van medewerkers van het Rode Kruis geven", zei een woordvoerster van de Duitse afdeling van het Rode Kruis in Berlijn.

Situatie verslechtert
In de streek die door de cycloon werd getroffen, verslechtert de situatie met het uur. Volgens hulpverleners heeft de bevolking dringend zuiver drinkwater en medische verzorging nodig. Het eerste konvooi met hulpgoederen bereikte de stad Labutta. Maar die levering was ruim onvoldoende voor de 120.000 vluchtelingen die in de stad verblijven.

Op de staatstelevisie maakte Myanmar bekend dat het de Amerikaanse hulp zal aanvaarden. Hoe de hulp moet worden geleverd, werd er niet bij verteld. De VS hebben voor de kust van Thailand twee marineschepen klaar liggen. (novum/gb)

_________________
[TeTTn] Hier stond ooit een banner [/TeTTn]
Vr Mei 09, 2008 16:57 pm Profiel bekijken Stuur privébericht
gewoon ik
iemand een pintje?


Geregistreerd op: 17 Mrt 2008
Berichten: 138

Bericht Reageren met citaat
ahja de amerikanen geven hulp met de mariniers, goed ze kunnen in under eigen land de natuurrampen nog nie eens deftig oplossen.oe gaan ze da dan doen in e ander land? de overlevenden e korte dood geven nl ze doodschieten?
Zo Mei 11, 2008 1:07 am Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:    
Reageren    Daily Fun Forumindex » Nieuws, roddels en discussie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar: 
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Vjacheslav Trushkin / Easy Tutorials (Photoshop Tutorials).
Vertaling door Lennart Goosens.